Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο αγώνας μόλις ξεκινά και θα είναι σκληρός και μακρύς. Δεν πρέπει να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε μισή παραχώρηση. Θα πρέπει να είναι ο σκληρότερος και ο πλέον ανυποχώρητος αγώνας του κλάδου τις τελευταίες δεκαετίες.
Η αρχή του αγώνα γίνεται σήμερα. Στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ είναι το ραντεβού για την συγκέντρωση και στη συνέχεια την πορεία προς το γραφείο του υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα και τη Βουλή. Απαιτείται η συμμετοχή όλων.
Οσο πιο δυναμική και ενωτική θα είναι η σημερινή συγκέντρωση, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί στην κυβέρνηση, την οποία οι δημοσιογράφοι καλούν να πάρει πίσω τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό. Οσο πιο δυναμική είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, τόσο πιο κατανοητό θα γίνει στους κυβερνώντες πως πρέπει να πάρουν πίσω την αντεργατική και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που επιχειρούν και η οποία τους φέρνει αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση πρέπει να αποτύχει και αυτό θα γίνει μόνο με λαϊκή συμμετοχή στις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις και τους αγώνες και ενάντια στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και τις επιχειρήσεις που υπάρχουν από τα…γνωστά κέντρα να στηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί.
Η ώρα του αγώνα και της πάλης έφθασε. Οι δημοσιογράφοι κάνουν σήμερα την αρχή και κατεβαίνουν στους δρόμους απέναντι στις ληστρικές ορέξεις της κυβέρνησης. Ο αγώνας απέναντι στη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική λαίλαπα αναμένεται να είναι μακρύς και σκληρός. Ο αγώνας αυτός μόλις αρχίζει και δεν θα γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Μέχρι να πάρει η κυβέρνηση τα σχέδια της πίσω και να μην αγγίξει τα κεκτημένα που οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι του Τύπου, σκληρά εργαζόμενοι όπως όλοι οι Ελληνες και χωρίς ωράριο ή με εξαντλητικά ωράρια, κατέκτησαν.
Απαιτείται θάρρος και υπομονή. Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε μέχρις εσχάτων, σκληρά, αγωνιστικά και έτοιμοι για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: