Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο μαγευτικό Μπαλί της Ινδονησίας, το νησί των θεών όπως αποκαλείται, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διάσκεψης για το Κλίμα, μετά την παράταση που έδωσε ο ΟΗΕ προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας. Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος 10.000 άτομα, αντιπροσωπείες από 190 χώρες του κόσμου, εκατοντάδες εμπειρογνώμονες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και 1.400 δημοσιογράφοι, με βασικό στόχο να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία κατά των κλιματικών αλλαγών που θα αντικαταστήσει ή θα διευρύνει το Πρωτόκολλο του Κιότο το οποίο λήγει το 2012.
Αυτό που δυστυχώς διαπιστώθηκε και πάλι, είναι η απροθυμία των μεγάλων του πλανήτη να τον βοηθήσουν να σωθεί. Αυτό που μεγαλοπρεπώς είπαν οι μεγάλοι στο ινδονησιακό νησί, είναι ότι δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό για να σωθεί η γη, παρά την πίεση που υπάρχει και η οποία γέννησε κάποιες ελπίδες συμφωνίας.
Το περιβάλλον εκπέμπει SOS εδώ και δεκαετίες. Το εξέπεμψε και πάλι αυτές τις ημέρες από το Μπάλι, ένα μαγευτικό νησί που ανήκει στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό μουσουλμανικό κράτος του κόσμου, την Ινδονησία. Ένα νησί που σε μερικά χρόνια και με τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές ίσως να μην υπάρχει.
Δυστυχώς αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή του πλανήτη, είναι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να δράσουν έστω και την ύστατη στιγμή τον σώσουν. Ψηλά, πολύ ψηλά, στην πρώτη θέση αυτού του καταλόγου είναι οι ΗΠΑ, ο παγκόσμιος χωροφύλακας που ρυπαίνει και καταστρέφει το περιβάλλον πέραν του να τρομοκρατεί…
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: