Καταρχάς ευχαριστώ και πάλι τον Μάρκο για την απάντηση και τον διάλογο. Οφείλω από την πλευρά μου μια απάντηση για το "σκάνδαλο Ζαχόπουλου", το οποίο περιλαμβάνει ένα παζλ εκβιασμών που οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας του τότε ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια ένα ντόμινο αποκαλύψεων για τις χρηματοδοτήσεις του ΥΠΠΟ.
Στην υπόθεση ενεπλάκη στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού (αυτός και αν είναι κυβερνητικό στέλεχος), ο ίδιος ο κ. Ζαχόπουλος (επίσης κυβερνητικό στέλεχος) και σας θυμίζω και το τι έλεγαν την περίοδο εκείνη στελέχη και βουλευτές της ΝΔ. Επίσης, θέλω να σας θυμίσω πως πολύ πριν την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης προσπαθούσε να του αφαιρέσει τις αρμοδιότητες.
Αν και η υπόθεση δεν προχώρησε ποινικά, καθώς η εισαγγελέας που τη χειρίστηκε την έθεσε στο αρχείο, το πολιτικό σκάνδαλο είναι προφανές...
1 σχόλιο:
Ευχαριστώ κι εγώ για τις απαντήσεις σου, αλλά εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τον όρο "πολιτικό σκάνδαλο". Τι περιέχει ένα "πολιτικό " σκάνδαλο; Και πως στοιχιοθετούνται κατηγορίες για κάτι τέτοιο; Μην εθελοτυφλούμε ότι ο Ζαχόπουλος έκανε την απόπειρα γιατί υπήρχε κάποιο σκάνδαλο.Αν δεχθούμε ότι όντως κάτι υπήρξε, ο Ζαχόπουλος θα ήξερε καλά ότι όταν παίζεις με τη φωτιά, ξέρεις ότι μπορεί κάτι να συμβεί. Άσε που οι άνθρωποι της εξουσίας στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ευαίσθητοι για να προβούν σε τέτοιες πράξεις. Αντίθετα, εκβιασμός και σκάνδαλο υπάρχει στην υπόθεση της υπαλλήλου. Αλλά αυτό είναι προς διετέυνηση άλλωστε.
Επίσης, θεωρώ εντελώς φασιστικό, και να με συγχωρείς, το συμπέρασμα ότι "Αν και η υπόθεση δεν προχώρησε ποινικά, καθώς η εισαγγελέας που τη χειρίστηκε την έθεσε στο αρχείο, το πολιτικό σκάνδαλο είναι προφανές...". Τέτοια συμπεράσματα βγάζουν κατά κόρον οι δημοσιογράφοι, και οδηγούν σε λάθος ατραπούς. Δηλαδή, σε κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης, εμείς να λέμε το ίδιο; Ποιος θέτει όλους εμάς, κριτές ανώτερους από την Δικαιοσύνη;
Δημοσίευση σχολίου