Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Την περασμένη Πέμπτη η στήλη έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από έναν κάτοικο της Κερατέας λόγω της αναφοράς μας στις κινητοποιήσεις και τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι εκεί για να μην κατασκευαστεί στην περιοχή τους ΧΥΤΑ. Το ηλεκτρονικό μήνυμα που ήταν ενυπόγραφο ανέφερε: «Ευχαριστούμε για το άρθρο για την Κερατέα. Είναι αγώνας γραμμένος με το δάκρυ και το αίμα τεσσάρων γενιών και για αυτό είναι ευλογημένος και δίκαιος».
Η αναφορά μας στην Κερατέα και τον αγώνα των κατοίκων της έγινε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 και το σημείωμα είχε για τίτλο: «Δίνει ελπίδα ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας». Σήμερα μια εβδομάδα μετά από εκείνο το σημείωμα και με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε η στήλη επανερχόμεθα σε αυτόν τον αγώνα, τον οποίο θεωρούμε πρώτα απ’ όλα συμβολικό. Είναι ένας αγώνας που όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα δείχνει δρόμους. Δείχνει πως μπορούν και το κυριότερο, πως πρέπει να αντιστέκονται οι άνθρωποι στη ζωή τους. Δείχνει πως δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και πώς να ορθώνουν στήθη αντίστασης.
Για αυτό μας άρεσε και μας αρέσει αυτή η ιστορία που έγινε στην Κερατέα. Για αυτό μας άρεσε και μας αρέσει ο αγώνας των κατοίκων της και το ότι δεν έσκυψαν παθητικά το κεφάλι. Τα έβαλαν με τα ΜΑΤ, χτυπήθηκαν, πάλεψαν και είναι σίγουρο ότι αυτοί θα είναι νικητές, όποια εξέλιξη και αν έχει το θέμα.
Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιστέκεται και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά τις ημέρες της κρίσης που διερχόμεθα και τις ημέρες που έρχονται και οι οποίες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες. Στην αναφορά μας αυτή στην Κερατέα, γράψαμε και επιμένουμε και σήμερα, πως ο αγώνας αυτός εμπεριέχει έναν πολύ μεγάλο συμβολισμό και δείχνει δρόμους και με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα του αναγνώστη, μπορούμε να αναφερθούμε και πάλι σε αυτόν και να γράψουμε το πόσο μας αρέσει ο αγώνας αυτός και το πόσο μας αρέσει να αντιστέκονται οι άνθρωποι και να μην σκύβουν το κεφάλι…

1 σχόλιο:

maliv είπε...

Σωτήρη τα σχόλια σου είναι πολύ όμορφα συνεχισε ετσι.Μαρίνος ..θυμασαι στο γκολ για τον παππού μου 28η? αυτός είμαι