Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Καλοκαίρι του 2009, όταν η κρίση ήταν ήδη στην πόρτα της Ελλάδας. Στο beach bar «Nammos», στην παραλία Ψαρού της Μυκόνου, κατόπιν ελέγχου του ΣΔΟΕ επιβάλλεται πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή. Ο έλεγχος έγινε σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου, στην οποία δεν είχε κοπεί ούτε ένα εισιτήριο για τους χιλιάδες θαυμαστές του γνωστού αοιδού που την παρακολούθησαν. Η περίπτωση του «Nammos» δεν ήταν, βεβαίως, η μοναδική μεγάλης φοροδιαφυγής στην προ κρίσης Ελλάδα, αλλά ήταν ενδεικτική. Ηταν ενδεικτική του τι συνέβαινε στη χώρα και του πώς οδηγηθήκαμε στην επιτήρηση. Ο ιδιοκτήτης του «Nammos» είχε και αυτός μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί ήταν εξ εκείνων που δεν πλήρωναν φόρους τη στιγμή που εισέπρατταν μεγάλα ποσά και όχι μόνο στερούσαν το κράτος από έσοδα, αλλά λειτουργούσαν και σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που μονίμως πληρώνουν φόρους, των μικρομεσαίων, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Η περίπτωση του «Nammos» είναι βεβαίως συμβολική. Στον χώρο στον οποίο ανθούσε προκλητικά η φοροδιαφυγή τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε η επανάσταση κατά των Γερμανών, με άθλιο τρόπο και χαρακτηρισμούς. Οι αναφορές του Αντώνη Ρέμου στην αναπηρία του Σόιμπλε είναι άθλιες και προσβλητικές όχι μόνο για τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αλλά και για την ίδια την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Δεν ήταν, όμως, η μοναδική πρόκληση της βραδιάς, υπήρξαν και άλλες. Οπως αυτές επιχειρηματιών που πτώχευσαν, αλλά παρ' όλα αυτά άνοιγαν σαμπάνιες χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που οι μισοί και πλέον Ελληνες πεινάνε, είναι άστεγοι και δεν έχουν δουλειά. Αυτά είναι τα απομεινάρια μιας Ελλάδας που μοιραία οδηγήθηκε στην κρίση, αλλά ευτυχώς αυτή η Ελλάδα τελειώνει. Τα πράγματα στη ζωή έχουν μια αρχή και ένα τέλος και όταν κάτι τελειώνει αρχίζει ξανά και συνήθως στήνεται σε πιο υγιείς βάσεις, οπότε σύντομα θα τελειώσουν αυτά τα προκλητικά αλλά και προσβλητικά για τον ελληνικό πολιτισμό φαινόμενα.

1 σχόλιο:

Tyler Durden είπε...

Φίλε μου ωραία τα γράφεις αλλά κάνεις ένα λάθος!
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αλλάζει προς το καλύτερο! Η Ελλάδα αλλάζει προς το χειρότερο! Θα γίνει ένα κράτος που οι λίγοι, θα έχουν τον πλούτο και όλοι εμείς θα φυτοζωούμε!

Υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς μικρομεσσαίους?
Βλέπεις καμία στήριξη στη μεσσαία τάξη?
Νομίζεις ότι η κατάρρευση της μεσσαίας τάξης (που είναι βέβαιη χρονικά στο άμεσο μέλλον) θα δώσει τίποτα στην Ελλάδα?

Η φοροδιαφυγή είναι το ένα κομμάτι! Αλλά δεν είναι να χτυπηθεί μόνο σε επίπεδο ελεύθερου επαγγελματία, πρέπει να χτηπηθεί σε επίπεδο μεγαλοεπιχειρηματία! Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και να ψάχνουμε τον υδραυλικό για την απόδειξη των 40 ευρώ!

Το πρόβλημα είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει! Οι πολιτικοί συνεχίζουν να διορίζουν στο δημόσιο συνεχώς είτε υπαλλήλους της βουλής είτε σε άλλα πόστα!

Και όλα τα κόμματα είναι ίδια! Δεν αλλάζει κάτι στο χρώμα, οι διαφορές τους είναι απλά για να πολώνουν το λαό! Η αλήθεια είναι ότι κοιτάνε τα δικά τους προνόμια και των συγγενών τους!

Oύτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Χρυσή Αυγή είναι λύση! Λύση είναι για τους νέους η φυγή! Δρόμο από εδώ! Η Ελλάδα του ρουσφετιού δε μας αντιπροσωπεύει, κρατήστε εσείς που στηρίζετε Βενιζέλο, Σαμαρά και λοιπόυς!