Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κέντρο Αθήνας χθες το μεσημέρι περί τις 2.15 μ.μ. Γωνία Ακαδημίας και Ομήρου. Υπάλληλος εταιρείας χρηματαποστολής ένοιωσε αδιαθεσία. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι συνάδελφοί του κάλεσαν ασθενοφόρο, ξαπλώνοντας ταυτόχρονα το νεαρό άνδρα στο έδαφος. Κάποιο περαστικοί σταμάτησαν να βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων.
Οι συνάδελφοι του νεαρού κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο, αλλά η ώρα περνούσε και αυτό δεν ερχόταν. Τρεις άνδρες της ομάδας «Ζήτα» έφθασαν σχεδόν άμεσα στο σημείο και άρχισαν και αυτοί να καλούν απεγνωσμένα ασθενοφόρο, μέσω των ασυρμάτων τους και μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ενώ προσπάθησαν να προσφέρουν και τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό άνδρα που όσο η ώρα περνούσε, τόσο η κατάσταση του χειροτέρευε, αφού είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, όπως ειπώθηκε αργότερα.
Η Ακαδημίας ήταν άδεια όλη αυτή την ώρα, αλλά το ασθενοφόρο αργούσε και τελικά έφθασε μισή ώρα και πλέον μετά την πρώτη κλήση. Δεν ξέρουμε αν ο άνδρας αυτός έζησε ή αν η καθυστέρηση του ασθενοφόρου απέβη μοιραία.
Για την καθυστέρηση δεν επιρρίπτουμε ευθύνες στους συγκεκριμένους διασώστες που έκαναν τα πάντα όταν έφθασαν για να τον σώσουν, όπως δεν επιρρίπτουμε ευθύνες σε κανέναν από τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ που μάχονται καθημερινά για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Επειδή, όμως, η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, επιρρίπτουμε ευθύνες στην κυβερνητική αναλγησία που δεν αγοράζει ασθενοφόρα, που δεν αναπτύσσει το δίκτυο τους και δεν προσλαμβάνει επιπλέον υπαλλήλους στο ΕΚΑΒ, αλλά προσλαμβάνει αγροφύλακες και κάνει διάφορες άλλες ρουσφετολογικές προσλήψεις. Επιρρίπτουμε ευθύνες στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο που φέρεται να ξόδεψε αμύθητα ποσά για δώρα του υπουργείου και ανθοδέσμες και αν πέθαινε και ένας ακόμη άνθρωπος γιατί δεν υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα, μάλλον δεν τον νοιάζει και ιδιαίτερα…
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

1 σχόλιο:

mnk είπε...

Kαι γιατί να τον νοιάξει, παρακαλώ; Βλέπεις εσύ κανέναν να νοιάζεται για οτιδήποτε, πέρα απ΄το τομαράκι του, τώρα τελευταία;
Μπορεί το ψάρι ν΄αρχίζει να βρωμάει απ΄το κεφάλι, αλλά στο τέλος καταλήγει να βρωμάει ολόκληρο.
Αν ήμασταν καλλίτεροι απ' τους πολιτικούς μας, θα είχαμε και καλλίτερους πολιτικούς.