Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Η Χρονιά του Αρουραίου είναι αυτή που ξεκινά την Κίνα, τη χώρα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια χρονιά που σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και με αφορμή την κινεζική πρωτοχρονιά η Διεθνής Αμνηστία προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο.
Ο στόχος είναι βεβαίως να υπενθυμίσει ότι οι κινεζικές αρχές όταν ανέλαβαν τη διοργάνωση των Αγώνων δεσμεύθηκαν ότι θα βελτιώσουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους και θα καταργήσουν τη θανατική ποινή (η Κίνα είναι η χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις τον κόσμο), θα σταματήσουν να εφαρμόζουν τις φυλακίσεις χωρίς δίκη (ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων) και θα λάβουν μέτρα σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Αμνηστίας για την κινεζική πρωτοχρονιά, το ελληνικό της τμήμα διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ στο μπαρ Bios στην οδό Πειραιώς ένα θεματικό πάρτι με δωρεάν είσοδο. Οι διοργανωτές του στοχεύουν να συνδυάσουν τον ακτιβισμό με τη διασκέδαση καθώς το πάρτι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, αποστολή πρωτοχρονιάτικων καρτών στην Κινέζικη κυβέρνηση, φαναράκια και κινέζικους δράκους. Πρέπει να σημειωθεί, πως οι ταινίες που θα προβληθούν θα περιλαμβάνουν ένα μισάωρο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χου Τζια με τη γυναίκα του κατά την διάρκεια της κατ’ οίκον περιορισμό τους στην Κίνα.
(άρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: