Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Μετά το πένθος και τον πάνδημο αποχαιρετισμό, η διαδοχή. Μετά τη θλίψη και τη συγκίνηση οι αναμενόμενες ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η ελλαδική εκκλησία θα έχει νέο προκαθήμενο. Εως τότε, όμως, αναμένεται να συμβούν πολλά και πέραν των φυσιολογικών και θεμιτών συμμαχιών και του αγώνα για την άνοδο στο θρόνο, υπάρχουν και οι… αθέμιτες παρεμβάσεις και οι προσπάθειες επηρεασμού.
Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι πολιτικοί είναι βέβαιο ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. Εχουν ήδη εμπλακεί και βρίσκονται καταμερισμένα πίσω από τους φερόμενους ως υποψηφίους. Κάθε ένας από τους πέντε μητροπολίτες που φέρονται ως πιθανοί για να διεκδικήσουν τον αρχιεπισκοπικό θώκο, υποστηρίζονται από συγκεκριμένα κέντρα και συμφέροντα. Ακόμη και ο ξένος παράγων φέρεται να εμπλέκεται στην κούρσα της διαδοχής και την εκλογή του νέου προκαθημένου, ακόμη και ο πρώην βασιλέας όπως φάνηκε από το λόγο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που δεν μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την πρόοδο των πραγμάτων στη χώρα.
Τα συμφέροντα βγάζουν αρχιεπίσκοπο και άνθρωποι που έπρεπε να έχουν αποβληθεί από το σώμα της εκκλησίας, φέρονται να επηρεάζουν τις εξελίξεις με τη δύναμη του χρήματος. Η πνευματικότητα και η δικαιοσύνη πάνε περίπατο και το διάλειμμα ομοψυχίας και πνευματικότητας των ημερών του θανάτου και της κηδείας του μακαριστού Χριστόδουλου, φαίνεται να τελειώνει.
Όλα αυτά δεν συνάδουν με το εκκλησιαστικό ήθος και την πνευματική αποστολή της εκκλησίας αλλά είναι δυστυχώς παρόντα και εξηγούν τη διαρκώς αυξανόμενη απαξίωση που υπάρχει, παρά το διάλειμμα των ημερών…
(άρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: