Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Είχαμε γράψει στις 7 Μαρτίου, ημέρα που η Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, ότι αρμενίζει στραβά. Είναι προφανές όσο περνούν οι ημέρες ότι η κυβέρνηση πράγματι αρμενίζει στραβά και ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός.
Το σύνολο της κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί και όχι απλά είναι απέναντι, έρχεται σε συνεχή αντιπαράθεση μαζί της. Οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι απεργούν και είναι προφανές πως όταν απεργούν τόσοι κλάδοι επαγγελμάτων, δεν πρόκειται ούτε για συνδικαλιστική υποκίνηση σε μια απεργία, ούτε για κλαδικές λογικές. Πρόκειται καθαρά για διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων από το λαό.
Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει κανείς. Από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση που παρατηρήθηκε το φαινόμενο της αποκομιδής των σκουπιδιών υπό την παρουσία των ΜΑΤ; Από τους εργαζόμενους στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά των οποίων υπήρξε η πρωτοφανής δικαστική απόφαση πως πέραν αυτής της απεργίας θα είναι παράνομες και όλες οι μελλοντικές απεργίες τους, εφόσον έχουν τα ίδια αιτήματα; Από τους γιατρούς, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους;
Ολοι αυτοί απεργούν. Ολοι αυτοί είναι οι κοινωνία και αυτή η κοινωνία είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν τόλμησε να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά και αντιπαρατίθεται με τις λαϊκές τάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τους νέους ανθρώπους για να μη ξεχνάμε και την αναταραχή στην παιδεία.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός, η κυβέρνηση ενθυμούμενη το σκληρό δεξιό εαυτό της που εκτός των άλλων σημαίνει και υποταγή και εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και του κεφαλαίου, αρμενίζει στραβά. Για αυτό και η κοινωνία είναι απέναντί της και την αποδοκιμάζει.
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: