Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Η σθεναρή, παρά τις οποίες ενδοκυβερνητικές παρεκκλίσεις σημειώθηκαν, στάση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δυσαρέστησε σφόδρα τον αμερικάνικο παράγοντα, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να παρέμβει υπέρ των συμφερόντων της γειτονικής χώρας. Η ελληνική απειλή του βέτο για ένταξη της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, έχει προκαλέσει μια άνευ προηγούμενου ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ, που όμοιά της έχει να σημειωθεί πολλά χρόνια.
Οι Αμερικανοί δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο των παρεμβάσεων, της πολιτικής που οδηγεί σε εξάρτηση και επηρεασμό και που πολλές φορές κατά το παρελθόν οδήγησε και σε εισβολή σε ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη (Ιράκ), αλλά και στη δημιουργία προτεκτοράτων, που παλαιότερα τα ονομάζαμε «μπανανίες». Σήμερα οι «μπανανίες» και οι αμερικανουποκινούμενες δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής, αντικαταστάθηκαν, έως ενός βαθμού, από μια σκληρή πολιτική επηρεασμού και εξάρτησης, μια πολιτική που ως στόχο έχει την εγκαθίδρυση των αμερικάνικών συμφερόντων ανά τη γη. Το ίδιο επιχειρείται και στα Βαλκάνια με το θέμα των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, το κρατικό μόρφωμα που αναγνώρισαν πρόσφατα οι ΗΠΑ ως ανεξάρτητο κράτος.
Εκείνο που πρέπει να κάνει η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση –στα εθνικά θέματα δεν χωρούν αντιπολιτευτικοί λόγοι και τακτικές- είναι να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τη στάση που τηρεί έως τώρα. Να μην καμφθεί αύριο στο Βουκουρέστι που ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και να ασκήσει βέτο, εθνικό και υπερήφανο, απέναντι σε ένα κράτος, το οποίο είναι προφανές ότι άγεται και φέρεται από τον αμερικάνικο παράγοντα και με το οποίο είναι πολύ πιθανό να τα είχαμε βρει προ πολλού αν επικρατούσαν οι συνετές φωνές της εξωτερικής πολιτικής και όχι οι ακραίες και οι υποκινούμενες που έριξαν μέχρι και κυβερνήσεις, όπως συνέβη το 1993…
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: