Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Μόδα τείνουν να γίνουν οι απαγωγές επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Φρούτο ξενόφερτο και ουδόλως συνηθισμένο, το οποίο δυστυχώ άρχισε να ευδοκιμεί και στην Ελλάδα, με στόχο καθώς φαίνεται έως τώρα σε όλες τις περιπτώσεις τα χρήματα, δείγμα και αυτό της νέας εποχής εγκληματικότητας η οποία έρχεται και στη χώρα μας μετά τις ΗΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου τα φαινόμενα κλοπών, εγκληματικών ενεργειών και αυτοδικίας ανθούσαν εδώ και πολλά χρόνια.
Όλα αυτά, που έχουν καθώς φαίνεται σχέση με το κοινό ποινικό δίκαιο και μόνο πέραν του ότι είναι σημεία κάποιων καιρών, έρχονται την περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές και οι ενδείξεις περί ασύλληπτου μέρους της 17 Νοέμβρη. Περί ασύλληπτου κομματιού της τρομοκρατικής ή επαναστατικής κατά την ίδια οργάνωσης, η οποία πέραν του αντάρτικου πόλεων στο οποίο πιθανότατα στηρίχτηκε κατά το ξεκίνημά της, σκότωσε αθώους ανθρώπους κατά τη μετεξέλιξή της.
Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας ο σύζυγος Παύλος Μπακογιάννης έπεσε θύμα των τρομοκρατών, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμένει ασύλληπτο ένα κομμάτι της οργάνωσης αυτής και δεν αποκλείεται, καθώς είπαν και οι δύο υπουργοί και λέγεται, ο εμφανιζόμενος Επαναστατικός Αγώνας να αποτελεί συνέχεια της 17 Νοέμβρη και κατά πάσα πιθανότητα του ασύλληπτου κομματιού της.
Αν είναι έτσι τα πράγματα προκαλεί εντύπωση ότι το κομμάτι αυτό κάνει δυναμικά την εμφάνισή του τώρα, που η χώρα βάλλεται και φαίνεται να εξελίσσεται σχέδιο αποσταθεροποίησης της πολιτικής της κατάστασης. Προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση, όσο προκαλούσε και η δράση η 17 Νοέμβρη που δεν χτυπούσε συμβολικά στόχους, αλλά σκότωνε αθώους ανθρώπους, μαζί και τους μεροκαματιάρηδες αστυνομικούς. Προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση, όσο και η ευκολία με την οποία εξαρθρώθηκε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και αφού η Ελλάδα αγόρασε όλα τα άχρηστα συστήματα ασφαλείας που της φορτώθηκαν για να κάνει ανενόχλητη τους Αγώνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: