Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Ο ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μερίδιο ευθύνης στα «φαινόμενα διαφθοράς» στην Ελλάδα, που, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, προκαλούν απροθυμία οικονομικής στήριξης της χώρας, αποδίδει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, σε γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις.Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία (SWR), είπε: «Αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη, αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν; Σε ποιόν πουλήσαμε όπλα; Ακόμη και τώρα συνεχίζουν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επομένως εμπλεκόμαστε κι εμείς σε αυτό».
Επίσης, αναφέρθηκε στην ευρωπαΪκή κρίση χρέους προτείνοντας μία νέα, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αφού αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του δρόμου που ακολουθήθηκε ως τώρα για την επίλυση της ευρωκρίσης.
«Χρειαζόμαστε μία πολιτική η οποία απλά θα ενισχύσει όσα έχουμε πετύχει έως τώρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μία Ευρώπη, η οποία να είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις για τον τρόπο επιβολής δημοσιονομικής σταθερότητας και για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε από κοινού την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση. Δηλαδή πώς μπορούμε να επενδύσουμε ώστε να βγει η ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση», υπογράμμισε ο Κον Μπεντίτ.
Ακόμη ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων υποστήριξε ότι "υποφέρουμε από έλλειμμα Ευρώπης". Επεσήμανε την αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες της χώρας την ισοτιμία ευρωπαϊκών με εθνικών συμφέροντων: «Πιστεύω ότι, αν οι κυβερνήσεις είναι σήμερα έξυπνες, πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα είναι και εθνικά.
Και αν το ευρώ καταρρεύσει εξαιτίας των γερμανικών συμφερόντων, τότε θα πληγούν και τα γερμανικά συμφέροντα, καθώς χωρίς το ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα βρίσκονταν στην τωρινή της κατάσταση η γερμανική οικονομία. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια στους ανθρώπους και αυτή είναι ότι δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης»
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ιστορική εξελικτική διαδικασία και να μην υποτάσσσονται στις διαθέσεις του κίτρινου τύπου, καθώς , όπως λέει χαρακτηριστικά, «κάτι τέτοιο δεν βοηθά κανέναν».(πηγή:www.ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: