Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Αργοπεθαίνει η ορχήστρα του Μάνου

Μάνος Χατζιδάκις. Μια τεράστια προσωπικότητα που τιμήθηκε με Οσκαρ το 1960 για τη μουσική της κινηματογραφικής ταινίας του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή». Μια προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνώριση που προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνισμό.
Το 1989 ο Μάνος ίδρυσε την ορχήστρα των Χρωμάτων, τη μία από τις δύο συμφωνικές ορχήστρες που διαθέτει η Ελλάδα μετά την κρατική, τη στιγμή που η Τουρκία διαθέτει έξι! Το 1994 ο Μάνος Χατζιδάκις πέρασε στην αθανασία, αλλά 14 χρόνια μετά, το πνεύμα του μάλλον δεν θα μπορεί να ησυχάσει και τα κόκαλά του θα τρίζουν. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων αργοπεθαίνει 19 χρόνια μετά την ίδρυσή της, εγκαταλελειμμένη στην τύχη της από το κράτος.
Το κράτος που από το 2003 και μετά δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης στην ορχήστρα του πολιτισμικού κολοσσού Μάνου Χατζιδάκι τη στιγμή που ο συμπαθής, αλλά μη συγκρινόμενος με το μέγεθος του Μάνου Λουδοβίκος των Ανωγείων, πήρε άνω των 200.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση για τα Υακίνθεια…
Ο πρόεδρος της ορχήστρας χρωμάτων, δικηγόρος και αθλητικός δικαστής στη Super League, Γιώργος Στεφανάκης έχει υποβάλλει εδώ και καιρό την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, μήπως και ευαισθητοποιήσει κάποιον υπεύθυνο, αλλά φευ. Η παραίτηση απλά δεν γίνεται αποδεκτή και η ορχήστρα που ίδρυσε ο Μάνος είναι έτοιμη να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2008, που χρηματοδοτεί τις… ανέμες και επιτρέπει την ανέγερση αυθαιρέτων κατοικιών δίπλα στον αρχαιολογικό χώρου της Κνωσού (το έγκλημα απετράπη την τελευταία στιγμή με παρέμβαση της UNESCO).
(Αρθρο από το GOAL NEWS)

1 σχόλιο:

noname είπε...

katv ta xeria apo ton laiko travadoyro mas TON THRYLIKO LOYDOBIKO MAS