Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Προ ημερών γράφαμε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ορισμένοι ενεργοί πολίτες και την επιτυχία της δενδροφύτευσης στο Ελληνικό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μετά το Ελληνικό οι πρωτοβουλίες «μετακομίζουν» στον Ελαιώνα, την υποβαθμισμένη αυτή περιοχή της Αθήνας, στην οποία πρόκειται να χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Εδώ τίθεται το δίλημμα, γήπεδο και αναβάθμιση ή χάος. Είναι το γνωστό δίλημμα που ετίθετο και κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν επρόκειτο να γίνουν περιβαλλοντικά τερατουργήματα.
Όπως για παράδειγμα στο Σχινιά, όπου η τότε κυβέρνηση είχε θέσει το δίλημμα, ιστιοπλοϊκό κέντρο ή χάος. Μερικά χρόνια μετά βεβαίως, δικαιώνονται όλοι αυτοί που φώναζαν για καταστροφή του οικοσυστήματος και για τις τρομερές επιπτώσεις που είχε στο περιβάλλον η κατασκευή αυτής της ολυμπιακής εγκατάστασης που μόνο αναβάθμιση δεν επέφερε στην περιοχή.
Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και στον Ελαιώνα και για αυτό το λόγο ορισμένοι άνθρωποι ανησυχούν. Αύριο διοργανώνεται ημερίδα δράσης για τον Ελαιώνα από την Επιτροπή των Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα. Μια ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στη στάση μετρό του Κεραμεικού και με μουσική και δρώμενα θα περάσει από το Γκάζι και το Βοτανικό για να καταλήξει στις 12.30 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπου θα γίνουν συζητήσεις, προβολές βίντεο και στις 2.30 μ.μ. θα ξεκινήσει το γλέντι.
Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα ζητά να υπάρξει δημόσια ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας, ενώ πλέον υπάρχει και το ιστολόγιο
http://elaionas.wordpress.com για περισσότερες πληροφορίες και δημόσιο διάλογο.
(άρθρο απο το GOAL NEWS)

1 σχόλιο:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ .