Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ

Απεργιακός πυρετός και πάλι στη χώρα λόγω και της εκχώρησης του ΟΤΕ, ο οποίος πέρασε και επισήμως σε γερμανικά χέρια. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά δόξης και τιμής τη συμφωνία με τη γερμανική Deutsche Telekom, η οποία είναι εταίρος πλέον του ελληνικού δημοσίου σε έναν από τους πλέον ευαίσθητους και στρατηγικούς τομείς, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες.
Οι αντιδράσεις για την πώληση του ΟΤΕ ήταν χθες καθολικές και αναμένεται να συνεχιστούν. Οι εργαζόμενοι θα επιμείνουν και θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν την αντίθεσή τους με την εκχώρηση του Οργανισμού και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, πέραν του ότι η δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον εκχωρήθηκαν.
Τη δικαιολογία της άντλησης εσόδων, αλλά και του να ξεπεραστεί το επαχθές για την ελληνική οικονομία μέγεθος της συντήρησης του ΟΤΕ, λίγοι την πιστεύουν και την παίρνουν στα σοβαρά. Πρώτον διότι πουλήθηκε αντί πινακίου φακής και δεύτερον διότι μόλις προ λίγων ημερών γράφτηκε στο σύνολο του Τύπου ότι η σημερινή κυβέρνηση ξόδεψε 38 εκατ. ευρώ στα τέσσερα χρόνια που έχει την εξουσία για δεξιώσεις και ανακατασκευές κυβερνητικών χώρων και κτιρίων. Από τη μία σπατάλες και δεξιώσεις και από την άλλη πώληση νευραλγικών ακόμη και για την εθνική ανεξαρτησία τομέων και οργανισμών.
Για αυτό και για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κατέβηκαν από χθες στους δρόμους και θα συνεχίσουν τον αγώνα, ενάντια σε όσους ξεπούλησαν την δημόσια και στρατηγικής σημασίας περιουσία. Διότι δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση που εγκληματεί. Είναι και η προηγούμενη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκίνησε το έγκλημα και άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να το ολοκληρώσει
(άρθρο από το GOAL NESW)

Δεν υπάρχουν σχόλια: