Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΠΕΡΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Η στόχευση είναι προφανής και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κινήσεις καλά μελετημένες και απόλυτα προσεγμένες. Με τις πλάτες του ξένου παράγοντα που εγκαθίδρυσε ένα ακόμη προτεκτοράτο στα Βαλκάνια, τα Σκόπια άνοιξαν επίσημα και σε διεθνές επίπεδο και θέμα «σλαβομακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα με την επιστολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, εξέλιξη που πιθανώς ανάμενε η ελληνική κυβέρνηση και που ορθά δεν το βάζει ως διμερές θέμα και μένει μόνο στη διαφορά για το όνομα.
Πέραν, όμως, της πολιτικής που ακολουθούν τα Σκόπια τα οποία είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν τη «σλαβομακεδονική μειονότητα» όπως την αποκαλούν ως διαπραγματευτικό ατού, το θέμα των Σλαβομακεδόνων ή των Σλάβων που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και ζουν στην ελληνική επικράτεια είναι υπαρκτό και κάποτε θα ετίθετο.
Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα ζουν αυτής της εθνικότητας άνθρωποι που πιθανώς αριθμητικά, δεν δικαιολογούν το χαρακτηρισμό ως «μειονότητα», αν και ουδέποτε υπήρξε ακριβής καταγραφή. Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, οι Σλαβόφωνοι που ζουν στην Ελλάδα (άγνωστο αν αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες ή όχι) είναι από 10.000 έως 30.000. Μια ακόμη καταγραφή είχε γίνει στις Ευρωεκλογές του 2004 όταν είχε κατέβει σε αυτές το «Ουράνιο Τόξο» που αυτοαποκαλείται κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα και το οποίο είχε λάβει 6.176 ψήφους και ποσοστό 0,10%, τη στιγμή που η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα, η μουσουλμανική αριθμεί περισσότερα από 100.000 άτομα.
Θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας λόγο των αριθμών πιθανώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχει, όμως, θέμα με μερικές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι είναι άγνωστο τι εθνική συνείδηση έχουν (σλαβική, σλαβομακεδονική, ελληνική, ελληνική και σλαβική μαζί κ.οκ.) και οι οποίοι όποια συνείδηση και αν έχουν, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να την εκφράζουν μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ως ισότιμοι Ελληνες πολίτες όπως επιτάσσει και το σύνταγμά μας, άσχετα με το τι λεει και πράττει η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων.

2 σχόλια:

C. K. είπε...

Μπράβο σου που έγραψες αυτό που οι συνάδελφοί σου κάνουν γαργάρα. Είμαι από Φλώρινα και ξέρω. Δηλαδή γιατί για να θέλουν οι από κει να περάσουν τα σύνορα και να ταλαιπωρηθούνε να πάνε σε ένα πανηγύρι ενός χωριού; Πάνε οι Βούλγαροι στα πανηγύρια της Δράμας ή των Σερρών; Μήπως υπήρχε κάτι που συνέδεε τους από εδώ με τους από εκεί; Κάτι ΚΟΙΝΟ, όπως η γλώσσα, τα τραγούδια και οι συγγενικοί δεσμοί; Κοινή λογική υπάρχει σε κανέναν συνάδελφό σου;

sedarioan είπε...

Μπραβο σου ανιστoριτο τσογλάνι. Πήρες και τα εύσημα από έναν γυφτοσκοπιανό για το ανθελληνικό άρθρο σου.

Ανόητε κονδυλοφόρε των Αθηνών, με το άρθρο σου επιβεβαιώνεις την προπαγάνδα του Γκρουέφσκι.

Μάθε πρώτα ελληνικά !

Για να υπάρχει ανόητε "μακεδονική μειονότητα" απαρραίτητη προϋποθεση είναι να υπάρχει Μακεδονικό Εθνος !!!

Δικαιώνεις τους γυφτοσκοπιανούς που προσπαθούν να τεκμηριώσουν την ύπαρξη αυτού ;

Τελικά τι είσαι ανόητος ή εγκάθετος ...στην λίστα πληρωμών του Σάρρος