Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Στη υπόθεση Αβραάμ Παπαδόπουλου και των απειλών που δέχθηκε για να παραμείνει στον Αρη παρενέβη προχθές ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, παραγγέλλοντας προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια παρέμβαση σωστή δίχως άλλη συζήτηση που ελπίζουμε, όμως, να μην εξυπηρετήσει νομικά όποια άλλη ομάδα θελήσει να πάρει τον παίκτη στο μέλλον…
Από την άλλη πλευρά, η παρέμβαση αυτή έχει συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, λόγω των πολύ αργών διαδικασιών της ελληνικής δικαιοσύνης και όπως είπαμε, είναι σωστή, δίχως άλλη κουβέντα και συζήτηση. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όμως, και οι απειλές που δέχθηκε δεν είναι το μείζον πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό το οποίο θα έπρεπε μόνο να προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χιλιάδες άλλα προβλήματα παρανομίας που χρίζουν εισαγγελικών παρεμβάσεων. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει η λεγόμενη παράγκα, το σύστημα διαφθοράς που επηρέαζε διαιτητές έστηνε και συνεχίζει να στήνει αγώνες, όπως καταγγέλλεται. Οι κακουργηματικές διώξεις για την παράγκα έμειναν ξεχασμένες σε κάποια ανακριτικά γραφεία, αλλά δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μαύρο χρήμα, υπάρχουν παράγοντες που ξεπλένουν χρήμα, υπάρχουν παράγοντες γκάγκστερ που νομικά δεν έχουν δικαίωμα να κατέχουν ομάδες, αλλά το κάνουν. Υπάρχουν παράγοντες που το ποινικό τους μητρώο δεν τους επιτρέπει να είναι μεγαλομέτοχοι σε ομάδες, αλλά είναι. Δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η χώρα βοά άπασα για στημένα ματς λόγω στοιχήματος. Δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως δεν παρενέβη κανένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε ματς που δεν ξεκινούσαν λόγω επεισοδίων και υπήρχε εμπλοκή μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου μας…
(Αρθρο απο το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: