Κυριακή 25 Απριλίου 2010

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΝΤ

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Κώστας Καραμανλής προκήρυξε εκλογές, τις οποίες ήξερε ότι θα χάσει και παρέδωσε την εξουσία, λίγοι γνώριζαν γιατί το έκανε. Όταν την ίδια περίοδο ο Γιώργος Σουφλιάς που ήταν εκ των υποστηρικτών της προσφυγής στις κάλπες, έκανε λόγο για «εθνικό συμφέρον που επιτάσσει τις εκλογές», επίσης λίγοι είχαν αντιληφθεί τι εννοούσε.
Σήμερα, επτά μήνες μετά όλοι μάλλον καταλαβαίνουν και σίγουρα μπορούν να εξηγήσουν τη στάση εκείνων που κυβερνούσαν τη χώρα τότε. Σήμερα, επτά μήνες μετά, ανήμερα του τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, η χώρα παραδόθηκε και επισήμως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το μέλλον της να διαγράφεται δυσοίωνο αν κρίνουμε από τα όσα έχουν συμβεί σε άλλες χώρες, όπου έχει παρέμβει το ΔΝΤ.
Ο Κώστας Καραμανλής σήμερα είναι απλός βουλευτής, απολαμβάνοντας τα προνόμια του πρώην πρωθυπουργού και ετοιμάζεται για την ακαδημαϊκή του καριέρα στις ΗΠΑ. Ο Γιώργος Σουφλιάς που επί των ημερών του στο ΥΠΕΧΩΔΕ οι δημόσιοι δρόμοι παραδόθηκαν στα διόδια των ιδιωτικών εταιρειών ιδιωτεύει. Το οικονομικό πρόβλημα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων βεβαίως, δεν θα τους αγγίξει.
Από την άλλη πλευρά έχουμε μια κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ, που άλλα είπε στον ελληνικό λαό και άλλα έπραξε. Μια κυβέρνηση που ήξερε πολύ καλά τι παραλάμβανε και η οποία μέχρι εσχάτως διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ.
Το αντίθετο βεβαίως, συνέβη και ο πρωθυπουργός επέλεξε την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει την παράδοση της χώρας. Η 23η Απριλίου 2010 πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα παράδοσης της χώρας και η έναρξη μιας ιδιότυπης επιτήρησης ή και κατοχής. Η 23η Απριλίου 2010 είναι η ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόλυτη ή και μεγαλύτερη συνυπευθυνότητα του Κώστα Καραμανλή παρέδωσαν τη χώρα. Αυτή και αν είναι προδοτική στάση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: