Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΑΒΑ ΝΤΕΙ ΤΙΡΕΝΙ ΚΑΙ Η ΣΤΕΝΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση με την Ελλάδα έχει η μία από τις δύο ιταλικές πόλεις των οποίων οι δήμαρχοι αποφάσισαν να διαθέσουν το μισθό τους υπέρ των Ελλήνων. Ο λόγος για την Κάβα Ντέι Τιρένι -γενέτειρα του Στέφανου Σορεντίνο που έπαιξε στην ΑΕΚ- μια πόλη 53.000 κατοίκων που βρίσκεται στην επαρχία του Σαλέρνο στον ιταλικό νότο.
Ο δήμαρχός της Μάρκο Γκάλντι ανακοίνωσε προσφάτως πως θα διαθέσει τον 1.100 ευρώ μισθό του στην Ελλάδα, κάτι που ανακοίνωσε ότι θα κάνει με τον 780 ευρώ μισθό του και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι Τζοβάνι Μοσκατιέλο. Η Κάβα Ντέι Τιρένι, έχει μια πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα, αφού ήταν η έδρα της εξόριστης ελληνική κυβέρνησης στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Σε αυτή την πόλη βρέθηκε το καλοκαίρι του 1944 η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου μετά τον Λίβανο και πριν επιστρέψει στην απελευθερωμένη από τους Γερμανούς κατακτητές Αθήνα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Πιθανώς αυτή η στενή σχέση με την Ελλάδα ώθησε το δήμαρχό της Μάρκο Γκαλάντι να προχωρήσει πρώτος στη συμβολική ενέργεια του να διαθέσει το μισθό του υπέρ των Ελλήνων και να εξηγήσει στην επιστολή που απέστειλε πως: «Η Ελλάδα μας έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μας έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: