Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ...

Τι Σαββατοκύριακο και αυτό Θεέ μου. Όμοιο του να μην ξανάρθει γιατί δεν είναι μόνο το διαζύγιο της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας, Λάτσιου-Μενεγάκη, αλλά το σημαντικότερο είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν για την επόμενη ημέρα και του καθενός ξεχωριστά, αλλά και των δύο μαζί, επαγγελματικά και προσωπικά βεβαίως.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον μέσο Ελληνα ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Για αυτό και όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές που ειδικεύονται στο είδος αυτό αφιέρωσαν πολλές ώρες, με συζητήσεις ζωντανές συνδέσεις και λεπτό προς λεπτό ενημέρωση, ενώ η αγωνία αυξήθηκε στο κατακόρυφο με κίνδυνο παράλυσης της ζωής της χώρας μετά το Σαββατοκύριακο.
Το σκηνικό συμπλήρωσαν και οι έκτακτες εκδόσεις περιοδικών που πρόλαβαν και βγήκαν μια ημέρα μετά στα περίπτερα με όλο το παρασκήνιο.
Για να σοβαρευτούμε τώρα, όλα αυτά είναι βεβαίως, ενδεικτικά της κρίσης που διέρχεται η χώρα. Μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική (αυτή θα ξεπεραστεί αργά ή γρήγορα), αλλά είναι κυρίως κρίση αξιών ίσως και θεσμών, διότι αυτοί προάγουν τις αξίες.
Το βράδυ της Παρασκευής, την ίδια ημέρα με το διαζύγιο Λάτσιου - Μενεγάκη που είναι βεβαίως μια προσωπική στιγμή δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε αν και οι ίδιοι επιθυμούσαν να γίνει αυτό που έγινε στα ΜΜΕ και τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και περιοδικά, η Νέα Ελληνική Τηλεόραση πρόβαλλε συνέντευξη ενός εκ των τελευταίων πνευματικών ανθρώπων στη χώρα, του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου ο λόγος παραμένει πάντα επίκαιρος και οι παρεμβάσεις καίριες και σημαντικές. Πόσοι τον είδαν; Ελάχιστοι. Ποιοι ασχολήθηκαν την επόμενη ημέρα μαζί του; Ουδείς. Μια συνέντευξη του Μίκη, άλλωστε, δεν πιάνει τίποτα συγκρινόμενη με την μεγάλη είδηση του Σαββατοκύριακού. Αυτή είναι δυστυχώς η πλειοψηφούσα τάση στη σύγχρονη Ελλάδα που προσπερνάει με μεγάλη ευκολία και κατατρώει ακόμη και τα μεγάλα τέκνα του ελληνισμού, εντός των οποίων μπορούμε να κατατάξουμε τον Μίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: