Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ;

Ηχηρή η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη με το άρθρο του στα «ΝΕΑ» και όσο και αν βγάζει συναισθηματισμό –κάτι που και ο ίδιος παραδέχεται- πρέπει τουλάχιστον να ληφθούν υπόψη και να προκαλέσουν έστω και την ελάχιστη ανησυχία τα όσα γράφει. Διότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι απλά ένας «μεγάλος» Ελληνας και ένας σημαντικός συνθέτης, είναι ένα πρόσωπο σύμβολο για τη χώρα και τους αγώνες της δημοκρατίας, διάσημος ανά τον κόσμο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης στο άρθρο του αναφέρεται σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και του Ελληνισμού, δηλαδή και της Κύπρου και το συνδέει με την προσφυγή στο ΔΝΤ, την οποία ο ίδιος δεν τη θεωρεί προσφυγή, αλλά όπως αναφέρει «κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ». Πίσω από αυτό, ο διάσημος συνθέτης βλέπει «διεθνή συνομωσία στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικάνοι τύπου Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός Τύπος που όλοι μαζί συνωμότησαν για το μεγάλο κόλπο της υποβάθμισης εντός ελεύθερου λαού σε υποτελή».
Ο τιμημένος για τη συνεισφορά του στην ελληνοτουρκική φιλία Μίκης Θεοδωράκης, τα συνδέει αυτά με την «ξαφνική επίσκεψη» Ερντογάν στην Αθήνα και αναφέρει ακόμη πως πίσω από την προσφυγή στο ΔΝΤ και τη μετατροπή των Ελλήνων σε λαό υποτελή, «κρύβεται η αμερικάνικη πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της».
Επειδή όλα αυτά τα γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο με τίτλο «προμήνυμα μεγάλων συμφέρον» έχουν σαφέστατα διαφορετική βαρύτητα και επειδή τα γράφει ο Θεοδωράκης υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα να είναι αληθινά. Και αν είναι αληθινά, ο καθείς αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί και τι περιμένει τον Ελληνισμό και το λαό, που έχουν μία και μόνο οδό αντίδρασης, τον αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: