Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Το μέγα θέμα των ημερών έγινε η φράση την οποία εκστόμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση και την εκμετάλλευση της κυβέρνησης. Τη φράση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου συνηθίζει να τη χρησιμοποιεί στις ομιλίες του και βέβαια ούτε δική του είναι, ούτε στα κακά ελληνικά του οφείλεται.
Τη φράση αυτή που προκάλεσε και τις αντιδράσεις των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ και έκανε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τρέχουν να τα μαζέψουν, την έχει πει πρώτη η μεγάλη επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ και αργότερα την επανέλαβε ο εκ των κορυφαίων φιλοσόφων Κορνήλιος Καστοριάδης. Αμφότεροι δε δεν πρέπει να είχαν κατά νου το σοσιαλισμό των τελευταίων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ…
Είτε, όμως, με σοσιαλισμό, είτε χωρίς, εκείνο που προέχει είναι ο πολιτισμός. Είναι ντροπή για την Ελλάδα των φιλοσόφων, την Ελλάδα του πολιτισμού, της φιλοσοφίας και της μεγάλης ιστορίας, την Ελλάδα των ποιητών και των επιστημόνων, να βεβηλώνεται το ιερό βιβλίο μιας θρησκείας, εν προκειμένω της μουσουλμανικής.
Μιλάμε βεβαίως, για το Κοράνι, το ιερό βιβλίο μιας θρησκείας που είναι ισχνή μειοψηφία στην Ελλάδα, αλλά που την έχουν ασπαστεί εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτό που έκανε ο αστυνομικός- αν το έκανε - δεν τιμά τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος προάγει και δέχεται τη διαφορετικότητα, ενώ βεβαίως, υπάρχει και μια μερίδα Ελλήνων που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, ενώ πολλοί ελληνογενείς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι μεταξύ αυτών και οι λεγόμενοι Τουρκοκρητικοί που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν Ελληνες μουσουλμάνοι, έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών που προέβλεπε η συνθήκη της Λοζάνης το 1923. Υπάρχει δε ακόμη και σήμερα το εκπληκτικό φαινόμενο των Οφλήδων που ζουν στην Τραπεζούντα της Τουρκίας και οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι, αλλά μιλούν την αρχαιοπρεπέστερη ελληνική διάλεκτο που βρίσκεται εν ζωή. Όλα αυτά αναφέρονται και σε έρευνα γερμανικού πανεπιστημίου με τίτλο «Greek speaking Muslims», δηλαδή ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι και όλα αυτά εξηγούν και γιατί πέραν όλων των άλλων πρέπει να τυγχάνει σεβασμού στη χώρα μας και το Κοράνι, το ιερό βιβλίο που σε αντίθεση με τα Ευαγγέλια απαγορεύει δια ροπάλου τον προσηλυτισμό…

4 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Νομίζω ότι υπερβάλεις και λαμβάνεις ως δεδομένο ότι έγινε η πράξη αυτή, ενώ τα στοιχεία δείχνουν άλλα. Ο συγκεκριμένος που έκανε την "καταγγελία", συνελήφθη μαζί με δύο ιερόδουλες, και μετά όλως τυχαίως έκανε την "καταγγελία". Και μετά, λέξη για τα "επεισόδια" των τυχαία οργανωμένων μουσουλμάνων που επιχείρησαν να επαναλάβουν τον Δεκέμβη; Δηλαδή, τον Απρίλιο που κάποιοι έβαλαν βόμνες σε ναούς, έπρεπε να βγουν οι...χριστιανοί στους δρόμους και να τα κάψουν;

Σωτηρης Τριανταφυλλου είπε...

Μάρκο γειά σου και πάλι,
το αν υπερβάλλω ή όχι δεν το ξέρω, αλλά η αστυνομία δεν διέψευσε το γεγονός, αντίθετα διέταξε έρευνα. Εγώ επίσης έγραψα και το αν έγινε, δεν το έλαβε ως δεδομένο. Δεν ξέρω αν ήταν κάποιος πίσω από τους μουσουλμάνους στα επεισόδια, μπορεί και να ήταν.
Εγώ με όλα αυτά θέλω να καταδείξω την απολύτως λανθασμένη ταύτιση του Ελληνα με τη χριστιανική θρησκεία και την επίσης λανθασμένη πολιτική που ακολούθησε το ελληνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια με τους μουσουλμάνους της Θράκης που δεν είναι όλοι τους Τουρκογενείς. Μια πολιτική που την υπαγόρευσε αυτή ακριβώς η ταύτιση ελληνισμού-ορθοδοξίας και η οποία έστρεψε στην αγκαλιά της Τουρκίας του Πομάκους που είναι εξισλαμισμένο σλαβικό φύλο και υπήρξαν προαιώνιοι εχθροί με τους Τούρκους, αλλά και τους μουσουλμάνους αθίγγανους που επίσης δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία. Είναι η ίδια πολιτική που δεν μας έχει επιτρέψει να έρθουμε κοντά στους απευθείας προγόνους των αρχαίων Ελλήνων, δηλαδή και ημών, τους Οφλήδες που ζουν στην Τραπεζούντα, επειδή είναι μουσουλμάνοι και μόνο. Είναι η ίδια πολιτική που περιορίζει στα όρια της χρήσιμης δεν λεω ελληνορθοδόξου θρησκείας τον Ελληνισμό, που ως έννοια είναι παγκόσμια και υπεράνω θρησκειών.
Σε ευχαριστώ για το διάλογο και σε χαιρετώ και πάλι

Μάρκος είπε...

Δεν θα διαφωνήσω με τα όσα λες. Αλλά θα σταθώ στην διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι θρησκείες στην χώρα μας, από όσους εμφανίζονται υποτίθεται ως πολέμιοι των θρησκειών. Έτσι, δεν τους ενοχλούν οι βανδαλισμοί εκκλησιών μετά από κάθε "διαδήλωση", ούτε οι βομβιστικές ενέργεις που έγιναν τον Απρίλιο. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του Συνασπισμού για το\ις βομβιστικές ενέργεις, ήταν μόλις δύο σειρές και το χαρακτήριζε περίπου ως "προβοκάτσια". Δεν χρειάζεται να πω τι έλεγε η ανακοίνωσή του για το θέμα με το "κοράνι". Όπως φυσικά δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα έξυπνος κάποιος για να καταλάβει, γιατί όλοι όσοι χαρακτήριζαν "ζώα" και "πρόβατα" όσους υπέγραψαν το αίτημα της Εκκλησίας για δημοψήφισμα στο θέμα των ταυτοτήτων,έγιναν οι ίδιοι πρόθυμα "ζώα" και "πρόβατα" στο πλευρό των μουσουλμάνων που τα έκαψαν προχθές στην Αθήνα.

Σωτηρης Τριανταφυλλου είπε...

Γεια σου και πάλι Μάρκο, ως προς αυτά που μου γράφεις σήμερα συμφωνώ και δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση