Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΟΙ "ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΣ ΤΗΣ EUROVISION

Με τη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, το διαγωνισμό της Eurovision και την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κύλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και αν η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων δεν περιείχε κανένα στοιχείο έκπληξης και τόλμης από μέρους των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων, πέραν του συναισθηματισμού και της συγκίνησης που μπορεί να εμπεριέχει η παρουσία της κυρίας Γιαννάκου, για την τριήμερη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, διότι πολύ απλά δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση.
«Εγκλειστοι» επί τρεις ημέρες παρέμειναν οι σύνεδροι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαιμού με φοβερά μέτρα ασφαλείας, μαχητικά αεροσκάφη έτοιμα να απογειωθούν και απαγόρευση πτήσεων πάνω από το χώρο, σε μια σύνοδο που λέγεται ότι ασχολήθηκε με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μόνο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ, του μοναδικού πολιτικού κόμματος που εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, πρέπει να τάραξε την ησυχία τους και τη λήψη των όποιων αποφάσεων.
Την ίδια ώρα που στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της παραλιακής ζώνης των Αθηνών μπορεί και να ελήφθησαν σοβαρές για το μέλλον του κόσμου αποφάσεις, στην Μόσχα λάμβανε χώρα μια τις πιο κιτς-εκδηλώσεις που γίνονται ετησίως, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Το ζητούμενο δεν είναι η έβδομη θέση που κατέλαβε ο Σάκης Ρουβάς, αλλά ο λόγος για τον οποίο μετέχει η Ελλάδα σε αυτό το πανηγύρι. Ειλικρινά δεν βρίσκουμε κανένα και αν επρόκειτο για ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορούσαμε να δείξουμε ανοχή.
Οταν, όμως, ο χαρακτήρας είναι δημόσιος και ξοδεύεται δημόσιο χρήμα, τότε τα πράγματα αλλάζουν και είναι σοβαρά. Ειλικρινά θα θέλαμε να ξέρουμε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσο θα κοστίσει στον φορολογούμενο η ελληνική αποστολή και συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό, που βεβαίως δεν έχει κανένα εθνικό χαρακτήρα όπως επιχειρήθηκε όλο αυτό τον καιρό να φανεί…

3 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ, αλλά διοργάνωσε και την επόμενη μέρα ο ΛΑΟΣ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με λιγότερο κόσμο, που σταματήθηκε από την Αστυνομία πολύ πριν φτάσει στην είσοδο του Αστέρα.
Αλήθεια, τα καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι κουκολοφόροι,ηταν απασχολημένοι; Ή μήπως οι μισοί ήταν στην Μόσχα και οι άλλοι μισή στην παραλία του Αστέρα;:-)

Σωτηρης Τριανταφυλλου είπε...

Μάρκο καλησπέρα, για το ΛΑΟΣ δεν το γνώριζα ειλικρινά, όπως και δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν έκανε κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σου κρύβω ότι μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση
Σε χαιρετώ...

Μάρκος είπε...

Α, εμένα δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση. Όπως είδες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι απασχολημένα όχι με το να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, αλλά των διαφόρων λαθρομεταναστών και άλλων "ύποπτων" ομάδων. Αυτό το "για τις ανάγκες των πολλών" άλλωστε που λέει το σύνθημά του, αυτό εννοεί. Παλεύουν για τις ανάγκες ορισμένων μόνο, κι όχι όλων.