Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις και την προεκλογική περίοδο να λαμβάνει τέλος, η χώρα οδηγείται στις ευρωεκλογές κατά τις οποίες θα εκλεγούν οι 22 Ελληνες αντιπρόσωποι στην ευρωπαϊκή βουλή. Το σκηνικό θυμίζει εντόνως τις αντίστοιχες εκλογές του 1999 όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ένα χρόνο αργότερα, στις βουλευτικές εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που κέρδισε και κράτησε τα ηνία της εξουσίας και παρέμεινε στην κυβέρνηση.
Αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα σε σχέση και με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Απλά υπενθυμίζουμε το τότε σκηνικό που καταδεικνύει τη διαφορετική σημασία των βουλευτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, οι οποίες όμως, ευρωεκλογές είναι εξίσου σοβαρές με τις εθνικές, όχι γιατί δίνουν κυβέρνηση, αλλά γιατί κρίνονται πολλά από τα καθημερινά πράγματα της ζωής του Ελληνα τα περισσότερα εκ των οποίων πλέον αποφασίζονται στις Βρυξέλλες.
Ως εκ τούτο οι κάτοικοι των 27 χωρών μελών της πληθυσμού περίπου 495 εκατομμυρίων Ευρωπαϊκής Ενωσης – ο τρίτος μεγαλύτερος πληθυσμός στον κόσμο μετά την Κίνα και την Ινδία- έχουν κάθε λόγο να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους 736 εκπροσώπους τους και όσο αφορά στην Ελλάδα, προλαβαίνουν και μπορούν να πάνε και στις παραλίες.
Προλαβαίνουν δηλαδή να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να κάνουν και τα ιερά μπάνια του λαού και να καταδείξουν βεβαίως ότι το δίλημμα κάλπη ή παραλία, ουδέποτε ήταν αληθινό και είναι περισσότερο επικοινωνιακό. Είναι δε θα λέγαμε αυτό το δίλημμα μια εφεύρεση του αποτυχημένου και παλαιοκομματικού πολιτικού μας συστήματος, το οποίο επειδή αποτυγχάνει να προσελκύσει τους νέους με άλλους τρόπους, θέτει ανάλογα διλήμματα που ως στόχο έχουν να γεμίσουν με ενοχές την απενοχοποιημένη από αυτά τα θέματα ελληνική νεολαία. Μια ελληνική νεολαία που βεβαίως και θα προτιμήσει τις παραλίες αύριο και να η αποχή κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα βεβαίως δεν θα φταίνε οι παραλίες, αλλά η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να πείσει και να προσελκύσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: