Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΙΩΠΕΣ

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για τις «περίεργες σιωπές» ανθρώπων που λογικά θα έπρεπε να έχουν μιλήσει και να έχουν αντισταθεί στο κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City». Τα νέα για την εφημερίδα και το ραδιόφωνο ευτυχώς είναι καλά μετά την απόφαση του ζεύγους Αγγελόπουλου να επιστρέψει την άδεια για τον ραδιοφωνικό σταθμό «City» στο κράτος και τον τίτλο του «Ελεύθερου Τύπου» στο Ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη».
Μια απόφαση που ελήφθη μετά την πανελλήνια κατακραυγή και το πλήθος των αρνητικών δημοσιευμάτων για τη Γιάννα και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ειδικά για την κυρία Αγγελοπούλου, το πλήγμα της κριτικής που της ασκήθηκε θα πρέπει να ήταν βαρύ, καθώς δεν είχε συνηθίσει να υφίσταται τέτοια κριτική ούτε ως επικεφαλής της «Αθήνα 2004» και παρ΄ ότι συνέβαλλε και αυτή στο να καταχρεωθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Υπήρχαν και τότε πολλές «περίεργες σιωπές» για τις υπερβολικές σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής, για τα βαρελότα που έφυγαν από το σπίτι της κυρίας Αγγελοπούλου και έκαψαν το δάσος της Φιλοθέης και για την αγορά του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, του περίφημου C4I, με το οποίο ασχολείται πια η δικαιοσύνη.
Τα καλά νέα που πια υπάρχουν, δεν αναιρούν τις ευθύνες αυτών που μπορούσαν, έπρεπε και δεν αντέδρασαν στο κλείσιμο εφημερίδας και σταθμού. Δεν αναιρούν τα όσα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τις «περίεργες σιωπές» του Θεόδωρου Πάγκαλου, της Λιάνας Κανέλλη και του Στέφανου Μάνου. Στο προηγούμενο σημείωμα είχαμε συμπεριλάβει σε αυτές και τον Τζίμη Πανούση, για τον οποίο όμως, αναγνώστης της στήλης και παραγωγός του «City», μας επεσήμανε ότι «πρώτος δήλωσε ότι θα μείνει και θα εργαστεί χωρίς αμοιβή προκειμένου ο σταθμός να περάσει στους εργαζόμενους με την προοπτική να πουληθεί και τράβηξε σε αυτή τη στάση και όλους τους παραγωγούς».
Όλα αυτά με την ελπίδα ότι οι εργαζόμενοι θα ξαναβρούν τη δουλειά τους και βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Ανω Λιοσίων, τον «Ξένιο», ο οποίος είναι εδώ και καιρό υπό εκκαθάριση και οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν εκεί περνούν μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια. Τα φώτα της δημοσιότητας δεν στράφηκαν προς τα εκεί με αποτέλεσμα το πρόβλημα να χρονίζει και ας ευχηθούμε ότι οι εξελίξεις θα είναι καλές και για τους εργαζόμενους του «Ξένιου», αρκεί αυτοί που πρέπει να δράσουν όπως και στην περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: