Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εκλογές όπως εδώ και καιρό αναμενόταν προκήρυξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσπαθώντας να διαφύγει των αδιεξόδων που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν. Πρόωρες εκλογές λοιπόν, με το λαό να καλείται να εκλέξει τη νέα του κυβέρνηση και να στρέψει σε αυτή –όποια και αν είναι- τις ελπίδες του για την επίλυση των προβλημάτων του.
Προβλήματα και αδιέξοδα που πληθαίνουν και πνίγουν. Προβλήματα και αδιέξοδα που καθημερινά σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον μέσο Ελληνα. Θέματα όπως η ακρίβεια, η αύξηση των τιμών σε όλα τα επίπεδα και η συνεχής συρρίκνωση του εισοδήματος, θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης για άμεση επίλυση. Όπως στην ατζέντα της για άμεση επίλυση θα πρέπει να μπει και η φτώχεια, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που πρέπει να σταματήσει, η ανεργία, η φοροδιαφυγή για την οποία ο Κώστας Καραμανλής στο διάγγελμά του είπε πως θα πρέπει να στραφεί εναντίον της όλη η κοινωνία, αλλά εμείς θα λέγαμε πως πριν την κοινωνία θα πρέπει να στραφεί εναντίον της η νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση.
Αυτά είναι τα πραγματικά και φλέγοντα προβλήματα του Ελληνα και όχι βεβαίως οι πρόωρες εκλογές, που έτσι και αλλιώς θα γινόντουσαν στον Μάρτιο με την προεδρική εκλογή και για τις οποίες ευχόμαστε να δώσουν λύση σε αυτά τα προβλήματα. Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει να κόπτεται και να μάχεται καθημερινά για να λυθούν όλα αυτά, για να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων και να λιγοστέψουν τα προβλήματά του.
Οι δημοσκοπήσεις βεβαίως, δείχνουν ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ που είναι το πρώτο κόμμα και είναι και πολύ κοντά στη αυτοδυναμία. Το ζητούμενο λοιπόν, δεν είναι (μόνο) οι πρόωρες εκλογές αλλά οι λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του Ελληνα που συνεχώς αυξάνονται. Λύσεις που βεβαίως θα δώσει η νέα κυβέρνηση και λύσεις που αυτή την περίοδο είναι εθνική ανάγκη, διότι ο κόμπος όχι μόνο έχει φθάσει στο χτένι, αλλά όπου να’ ναι το σπάει κιόλας. Και όπως είπε στο διάγγελμά του ο Κώστας Καραμανλής, η πλέον δύσκολη διετία για την Ελλάδα μόλις ξεκινά. Επομένως αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες – όπως όλες-αλλά πιο κρίσιμη είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών και οι λύσεις που θα δοθούν από τη νέα κυβέρνηση στα πολύ μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: