Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ C4I ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

Βρισκόμαστε πέντε χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα που πέραν του ότι φούσκωσαν για λίγες ημέρες την υπερηφάνεια των Ελλήνων, μόνο φόρους και άχρηστα στάδια για τα οποία οι επίσης οι πολίτες πληρώνουν τη συντήρησή τους άφησαν πίσω τους. Πέντε χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004 και την Ελλάδα απασχολεί το σκάνδαλο Siemens, στο οποίο εντάσσεται και το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το περίφημο C4I για το οποίο έγινε προσφάτως η πρώτη προφυλάκιση στη χώρα μας.
Για τη χρησιμότητα ή όχι του συστήματος αυτού, οι ειδικοί έχουν αποφανθεί και έχουν κατηγορηματικά πει ότι ήταν άχρηστο για τη χώρα και καθόλου απαραίτητο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Επειδή, βέβαια, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα πάρτι για τις πολυεθνικές που θέλουν να πουλήσουν την πραμάτειά τους και ουδεμία σχέση έχουν με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, η Ελλάδα εξαναγκάστηκε να αγοράσει το σύστημα αυτό και με πρόσχημα την ασφάλεια η Αθήνα γέμισε κάμερες και παγίωσε ένα καθεστώς γενικευμένης καταστολής.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω σύστημα παρελήφθη επισήμως από την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (!) και αφού οι ειδικοί της αρμόδιας επιτροπής που συστήθηκε το 2005 από τα υπουργεία Αμυνας και Δημόσιας Τάξης έφριξαν με τις ατέλειες και τις παραλείψεις που βρήκαν και μόνο αφού αναπροσάρμοσαν τους όρους, η χώρα αγόρασε το C4I, για το οποίο μετά από πέντε χρόνια μαθαίνουμε ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ελλάδα και οδηγεί κάποιους στη φυλακή, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αποδράσει για να αποφύγουν τη φυλακή.
Κατόπιν όλων αυτών τίθενται λοιπόν το ερώτημα, ποιοι ενέκριναν τότε την αγορά του C4I και ποιοι τους πίεσαν; Ηταν η ΔΟΕ που πίεζε την οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» και αυτή με τη σειρά της την κυβέρνηση ν’ αγοράσει το σύστημα η Ελλάδα ή όχι; Ηταν ο Ζακ Ρογκ που πριν την αγορά του συστήματος έλεγε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ασφάλειας και μετά την αγορά δήλωνε ικανοποιημένος ή όχι;
Όλα αυτά για να μη να ξεχνιόμαστε τι συνέβη στη χώρα, για το ποιοι παίζουν με τα λεφτά των Ελλήνων πουλώντας τους το παραμύθι της εθνικής υπερηφάνειας που στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το παραμύθι θα στοιχίσει κάτι παραπάνω (βλέπε φορολογία) και βεβαίως να μην ξεχνιόμαστε και για το ρόλο ορισμένων εντός και εκτός Ελλάδας που τώρα είναι άφαντοι…

3 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Τι κάνει "νιάου-νιάου" στα κεραμίδια; Ρωτάς κι όλας ποιός ενέκρινε; Ο κ. Χρυσοχοϊδης, που το παίζει τώρα τιμητής των πάντων, ο κ. Τσοχατζόπουλος με τον πανάκριβο γάμο στο Παρίσι, και οι συν αυτώ.
Ξέρεις γιατί εκνευρίζομαι με την υποκρισία μας; Γιατί τις καλύτερες "δουλειές" τις κάνει μια δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση, και δεν ανοίγει ρουθούνι. Όσοι φώναζαν για τις ιδιωτικοποιήσεις του 1990-93, τις έκαναν μόλις έγιναν κυβέρνηση, ονομάζοντάς τες "μετοχοποιήσεις". Όχι Γιάννης, Γιαννάκης!
Το κόμμα που κάποτε είχε ως σύνθημα "Έξω οι ΕΠΑ" (έτσι λεγαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, "Ενωμένες"), άνοιξε τα πόδια του και στις...ΕΠΑ, και στη CIA και στο ΝΑΤΟ και σε όποια ξένη υπηρεσία υπάρχει στον κόσμο. Και το παίζει τιμητής!

Σωτηρης Τριανταφυλλου είπε...

Μάρκο, δεν διαφωνώ και σου θυμίζω ότι ήταν και η ΔΟΕ και η "Αθήνα 2004" που πίεζε για την αγορά του C4I εκείνη την περίοδο και βέβαια, την αγορά την υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που μόλις είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση, αφού είχαν στρώσει το έδαφος οι προηγούμενοι...

Μάρκος είπε...

Χμ, νομίζω ότι η παραλαβή έγινε επί ΝΔ. Λογικά, οι υπογραφές και η αγορά έχουν ήδη γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ίσως πάλι,να μην είμαι άδικος, να μην ήταν δυνατόν να μην υπογράψει η χώρα μας...