Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Στις αρχές Αυγούστου γράφαμε για την καταπάτηση που επιχειρείται στον Υμηττό από το ίδιο το κράτος, με τις κατοικίες που επιχειρεί να χτίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της δικαιοσύνης ήταν άμεση για το «έγκλημα» που συντελείται στην καρδιά ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας και μόλις χθες ήρθε το πρώτο ράπισμα για τους αυθαιρετούντες, εν προκειμένω το κράτος.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που πολλές φορές έχει περισώσει το γόητρο του κράτους, διέταξε την προσωρινή αναστολή των εργασιών στον Υμηττό, κάνοντας δεκτή την προσφυγή των δημάρχων των πέριξ του βουνού δήμων. Ετσι και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας επί των προσφυγών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εργασίες σταματούν και το τσιμέντο δεν θα καταστρέψει και άλλο τον Υμηττό.
Όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα της κατασκευής των 36 κατοικιών των αξιωματικών στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα στον Υμηττό, οι φωτιές δεν είχαν κάψει την Βορειοανατολική Αττική και δεν είχαν προκαλέσει την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν. Τώρα και μετά τις φωτιές αυτές, η προστασία του Υμηττού και των υπολοίπων πνευμόνων πρασίνου της Αθήνας, καθίσταται επιτακτική και εθνικής σημασίας.
Το σημαντικό στην περίπτωση αυτή, είναι ότι το πρώτο ράπισμα για τους αυθαιρετούντες που δυστυχώς είναι το κράτος, ήρθε χθες και ήταν ηχηρό. «Στοπ» είπε το τμήμα διακοπών του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, αλλά υα πράγματα δεν πρέπει να μείνουν εδώ. Κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι θα πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί.
Αυτό που συνέβη στη Βορειοανατολική Αττική, αυτό που συμβαίνει στον Υμηττό και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές αυτό και δυστυχώς μετέχει και το κράτος σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης του πράσινου και οικοπεδοποίησης ακόμη και των βουνών της πρωτεύουσας.
Τα λόγια του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, που είναι εξ εκείνων που εδώ και χρόνια φωνάζουν πως πρέπει να κηρυχθεί ο Υμηττός εθνικός δρυμός, πως «η προστασία του Υμηττού είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας», απεικονίζουν πλήρως την πραγματικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη και αυτός πρέπει να είναι ο αγώνας όλων. Η προστασία όχι μόνο του Υμηττού, αλλά και όλων των πνευμόνων πρασίνων γιατί μόνο έτσι ο κόσμος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας θα είναι καλύτερος. Μόνο έτσι, θα μπορούν να τον κάνουν και αυτά ακόμη καλύτερο και μόνο έτσι θα επιδείξουμε τον απόλυτο σεβασμό στη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: