Η 14η μεταπολιτευτική κυβέρνηση ή της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας όπως λέγεται υπό τον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτή που ορκίστηκε. Μια κυβέρνηση που έχει ισχυρότατη λαϊκή εντολή και μια κυβέρνηση γύρω από την οποία, λόγω και της ισχυρής λαϊκής εντολής, επικεντρώνονται όλες οι ελπίδες για το μέλλον της χώρας και την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Με την ορκωμοσία δε του Γιώργου Παπανδρέου ως του 10ου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, η οικογένεια Παπανδρέου γίνεται η δεύτερη της χώρας που από συστάσεως του ελληνικού κράτους που έχει αναδείξει τρεις πρωθυπουργούς. Η πρώτη ήταν η οικογένεια Ράλλη με τον Δημήτριο Ράλλη που διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός βραχύβιων κυβερνήσεων από το 1897 έως το 1909. Ο γιος του Ιωάννης Ράλλης συνεργάστηκε με τις γερμανικές αρχές κατοχής και ήταν δοτός πρωθυπουργός των κατακτητών από τον Απρίλιο του 1943 μέχρι τον Οκτώβριο του 1944. Ο γιος του και εγγονός του Δημήτρη Γεώργιος Ράλλης διετέλεσε πρωθυπουργός από τον Μάιο του 1980 μέχρι τον Οκτώβριο του 1981.
Ο πρώτος πρωθυπουργός της οικογένειας Παπανδρέου ήταν ο γενάρχης Γεώργιος Παπανδρέου που διετέλεσε πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης στο Κάιρο από τον Απρίλιο του 1944 μέχρι τον Ιανουάριο του 1945 και ήταν ο πρωθυπουργός της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς και την περίοδο 1963-65. Ο γιος του Ανδρέας Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-89 και 1993-96 και ο εγγονός του Γεωργίου και γιός του Ανδρέα Γιώργος Παπανδρέου είναι από χθες ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.
Γύρω του και γύρω από τη νέα κυβέρνηση συγκεντρώνονται οι ελπίδες των Ελλήνων για καλύτερες ημέρες, για δικαιοσύνη και ισονομία. Η νέα κυβέρνηση έχει την ισχυρότατη λαϊκή εντολή και όλα τα φόντα για να το πετύχει και δεν έχει ούτε κάτι να φοβηθεί, ούτε, όπως έχει πει ο νέος πρωθυπουργός, χρωστάει κάτι σε κανέναν.
Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι και η νέα κυβέρνηση να βοηθήσει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων και να φέρει καλύτερες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή ο λαός είναι πάντα ο πιο δίκαιος κριτής, θα έχε την τύχη της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μετά από μια σειρά σκανδάλων και κυρίως μετά την ασέβεια που έδειξε στους Ελληνες πολίτες πήγε σπίτι της και ταυτόχρονα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…
5 σχόλια:
Δηλαδή τα 800 ευρώ που παίρνω θα γίνουν...1.800 τώρα; Αλλά ακόμη και να γίνουν, το προτιμάμε αυτό, κι ας έχουμε "μερικά στρέμματα γης λιγότερα, για να κοιμόμαστε ήσυχοι", όπως έχει δηλώσει ο νυν πρωθυπουργός;
Όσο για τα "δικαιοσύνη και ισονομία" όταν το υπουργικό συμβούλιο στελεχώνεται με φίλους και φίλες και τα "δεν χρωστάει σε κανέναν" μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να κριθεί, κι απορώ πως το δέχεσαι ως επιχείρημα, αριστερός όντας.
Καταρχήν Μάρκο, δεν είπα και δεν έγραψα ποτέ πως είμαι αριστερός,συ είπας... Κατα δεύτερο την κυβέρνηση που απήλθε τη δοκίμασες και έμεινες στα 800 ευρώ στα πεντέμιση χρόνια που ήταν στην εξουσία. Δεν ξέρω αν θ΄ αυξήσεις το μισθό σου και αν θα σταματήσει η ακρίβεια και η άνοδος των τιμών σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και τα διόδια πήραν νέα αύξηση δύο ημέρες πριν παραδώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά τουλάχιστον έχεις να περιμένεις κάτι. Αν συμβούν τα ίδια, Βατοπέδι και τα λοιπά σκάνδαλα, εδώ είμαστε να τα πούμε και να τα γράψουμε και σε αυτούς, όπως κάναμε και στους προηγούμενους. Αυτή ευτυχώς είναι η δημοκρατία...
Εγώ στάθηκα περισσότερο στην φρασεολογία και συνθηματολογία που με κάνουν να πιστεύω ότι τώρα μερικοί ήρθαν στην Ελλάδα.
Επειδή όμως η Δημοκρατία μaς δεν λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει, εσύ αγνοείς ότι την διαχείρηση των Εθνικών οδών έχουν ιδιωτικές εταιρίες, όπως ακριβώς και η Αττική Οδός, και την αύξηση δεν την κάνει η κυβέρνηση, αλλά οι εταιρίες. Και κάθε αύξηση είναι από την αρχή των συμβάσεων κανονισμένη. Οπότε, καλό θα ήταν να γίνεται και μια μικρή έρευνα πριν γράψουμε κάτι...
Όσο για το αριστερός η όχι, νομίζω ότι στις εκλογές κατεβαίνεις πάντα με σχήματα της αριστεράς, αν δεν κάνω λάθος...
Απαντώ έστω και καθυστερημένα, πρώτον ποτέ δεν εχω κατέβει με σχήμα της αριστεράς. Δεύτερον και σημαντικότερον, τις εθνικές οδούς στους ιδιώτες τις δίνει η κυβέρνηση η οποία και υπογράφει και τις συμβάσεις που προβλέπουν τις αυξήσεις. Αρα η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το ύψος των τιμών των διοδίων, αφού αυτή και τα εκχωρεία και υπογράφει τις συμβάσεις που προβλέπουν τις αυξήσεις...
Ναι, ακριβώς, αλλά οι αυξήσεις ήταν προγραμματισμένες. Όπως ήταν προγραμματισμένες οι αυξήσεις στην Αττική Οδό του Μπόμπολα, και από 0,90 που ήταν όταν άνοιξε, έχουν φτάσει 2,70. Εκεί φυσικά, "πέρασε" ότι έφταιγε η εταιρία. Ενώ τώρα, η Κυβέρνηση. Οι αυξήσεις δεν έγιναν "από την κυβέρνηση λίγο πριν φύγει από την εξουσία". Αυτό είναι πραπλανητικό. Οι εκλογές άλλωστε ήταν πρόωρες.
Δημοσίευση σχολίου