Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το Σάλτσπουργκ θα φιλοξενήσει σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα τρία από τα 31 παιχνίδια του και θα είναι η μόνιμη βάση της εθνικής μας ομάδας, αφού ως επικεφαλής του ομίλου δεν θα αλλάξει έδρα και πόλη για την πρώτη φάση των αγώνων. Η πληθυσμού 150.000 κατοίκων αυτή πόλη που βρίσκεται στη σκιά των Αλπεων, αφού είναι χτισμένη στο τέλειωμα τους, πέραν του ότι είναι η πιο τουριστική πόλη της Αυστρίας μετά την πρωτεύουσα Βιέννη, είναι προστατευόμενη από την UNESCO (η παλιά πόλη), ήσυχη, με ανάλαφρη ζωή και γεμάτη από πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού κάθε χρόνο διεξάγονται εδώ περισσότερες από 4.000 καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ηρεμία του Σάλτσπουργκ, το οποίο έκανε γνωστό ο Μότσαρτ, παρ΄ ότι την αποκαλούσε μισητή πόλη και για αυτό έφυγε και πέθανε στη Βιέννη, πρόκειται να διαταραχθεί από τις ορδές των ξένων φιλάθλων και ειδικά των Ελλήνων που θα αρχίσουν να καταφθάνουν από αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ενώ η προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί την Δευτέρα και την Τρίτη, ημέρα του καθοριστικού αγώνα της εθνικής μας ομάδας με τη Σουηδία. Ενας αγώνας που είναι μεν ο πρώτος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά θα είναι και ο πλέον καθοριστικός.
Ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας σε αυτό το παιχνίδι όχι μόνο ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την επόμενη φάση του Euro 2008, αλλά μπορεί και να εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση αυτή, πέραν του ότι θ’ ανεβάσει την ψυχολογία της εν όψει των δύο επόμενων αγώνων με τη Ρωσία και την Ισπανία.
Αν η εθνική μας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με τη Σουηδία, μπορεί να της αρκεί και ένας μόνο βαθμός στη συνέχεια για προκριθεί στην προημιτελική φάση και αν μην χρειαστεί άλλη νίκη. Αυτό, άλλωστε συνέβη και πριν τέσσερα χρόνια στο Euro 2004, όταν η Ελλάδα αρκέστηκε στην πρώτη φάση στο να κερδίσει μόνο την Πορτογαλία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και στη συνέχεια πήρε την πρόκριση με μια ακόμη ισοπαλία με τους Ισπανούς και με ήττα τελικά από τη Ρωσία.
Αυτό μπορεί να συμβεί και σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για αυτό το λόγο το ματς της με τη Σουηδία, στην πρεμιέρα μπορεί να είναι και το πλέον καθοριστικό της όλης διοργάνωσης, η οποία τελικά κρίνεται σε λεπτομέρειες που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές για τη συνέχεια.
(Αρθρο απο το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: