Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ένα από τα μόνιμα και αγαπημένα θέματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήταν η καθυστέρηση της προετοιμασίας των έργων και γενικά των Αγώνων (ασφάλεια, φιλοξενία κ.λ.π.). Ένα θέμα που εν πολλοίς ήταν αληθινό, διότι η Αθήνα πράγματι καθυστέρησε και δικαίως δέχθηκε κριτική, αλλά κατά ένα μέρος του ήταν κατευθυνόμενο από την ίδια τη ΔΟΕ και τα συμφέροντα που ήθελαν να πουλήσουν την…πραμάτειά τους, όπως για παράδειγμα τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία και χρυσοπληρώσαμε και απεδήχθησαν αχρείαστα.
Όλα αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα που τελικώς ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μια τεραστίου όγκου διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που στην ουσία είναι σαν τη διοργάνωση 28 παγκοσμίων πρωταθλημάτων μαζί. Μια διοργάνωση που τουλάχιστον μας έχει δώσει και τη δυνατότητα της πρωτογενούς κρίσης επί οργανωτικών θεμάτων σε ανάλογες ή και μικρότερου βεληνεκούς διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά σήμερα (σαφέστατα πολύ μικρότερο οργανωτικό γεγονός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και στο οποίο τίποτα δεν είναι έτοιμο στην ώρα του και ακόμη και τώρα που η διοργάνωση ξεκινά, γίνονται οι τελευταίες εργασίες!
Το αυτό συμβαίνει και στην έδρα της εθνικής μας ομάδας, το Σάλτσμπουργκ και «Βαλς Σιζενχάιμ», όπως λέγεται το γήπεδο, στο οποίο θα γίνουν μόνο οι τρεις αγώνες της Ελλάδας με Σουηδία, Ρωσία και Ισπανία. Ακόμη και εδώ όλα ετοιμάζονται την τελευταία στιγμή από τους διοργανωτές, ακόμη και η εσωτερική, αλλά και η εξωτερική όψη του έτοιμου εδώ και χρόνια γηπέδου διαμορφώνεται με σειρά εργασιών να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οσο για τις υπηρεσίες προς τον Τύπο, του οποίου η μοναδική κατάκτηση σε αυτό το Euro είναι το δωρεάν ίντερνετ, αρκούν μονάχα δύο παραδείγματα. Το βασικό κέντρο Τύπου στο γήπεδο, το οποίο είναι μια τέντα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα, θα ανοίγει μόνο τις ημέρες των Αγώνων (μία ημέρα και μία μετά) και έως τότε θα χρησιμοποιείται ένα κέντρο Τύπου στην πόλη και πολύ μακριά από την εγκατάσταση. Παρ΄ ότι κλειστό το κέντρο Τύπου στο γήπεδο, οι δημοσιογράφοι έμπαιναν κανονικά και δούλευαν, αφού κανείς δεν τους σταματούσε και δεν του έλεγε ότι είναι κλειστό, κάτι που δείχνει και το επίπεδο ασφάλειας. Δίπλα από το γήπεδο υπάρχει ένα μεγάλο χωράφι, γεμάτο χώματα και λάσπες από τις εργασίες του γηπέδου που εξελίσσονται και λόγω της βροχής των τελευταίων ημερών. Στη μέση αυτού του χωραφιού βρίσκεται ένα κοντέινερ, το οποίο φιλοξενεί το κέντρο διαπίστευσης και στο οποίο για να φθάσει κάποιος τις προηγούμενες ημέρες με τη βροχή, θα έπρεπε να γεμίσει λάσπες, ενώ η πρόσβαση από το γήπεδο στο κέντρο διαπίστευσης ήταν πραγματικός λαβύρινθος, ακόμη και για τους ντόπιους!
(Αρθρο απο το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: