Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΕΡ ΟΤΟ

Τώρα απαιτείται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή στη ζωής, αφού μια ήττα δεν σημαίνει ποτέ το τέλος του κόσμου. Η ήττα με 2-0 από τη Σουηδία στο πρώτο της παιχνίδι στο Euro 2008, δεν είναι το χειρότερο που συνέβη στην εθνική μας ομάδα. Το χειρότερο που συνέβη είναι η εμφάνισή της, η οποία πρέπει να είναι μακράν η πιο άσχημη των τελευταίων ετών.
Το χειρότερο που συνέβη είναι ότι 15.000 Σουηδοί (δεν έχουν δα και την πιο τεχνική ομάδα του κόσμου) αποδοκίμαζαν την εθνική μας για τον τρόπο παιχνιδιού της, ο οποίος δεν έδινε καμία ελπίδα για κάτι καλό και δημιουργικό, προχθές, αλλά και στο μέλλον και έδειχνε εικόνα μικρής ομάδας που έπαιζε απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο. Και όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά πριν το παιχνίδι. Η Ελλάδα ήταν ο ισχυρός αντίπαλος που θα έπρεπε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει και η Σουηδία αυτή που θα έπρεπε να αμύνεται, έστω και αν ο Οτο Ρεχάγκελ είπε πως αν παίζαμε διαφορετικά θα χάναμε 5-0 στο ημίχρονο.
Αυτό βεβαίως έγκειται στην ψυχοσύνθεση του Γερμανού και στον τρόπο με τον οποίο αυτός σκέφτεται, αλλά όταν εδώ και ένα χρόνο η εθνική παίζει με ένα συγκεκριμένο σύστημα (4-3-3) που έχει επιθετικούς προσανατολισμούς και αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να αλλάζεις αυτό το σύστημα σε 5-4-1 και να ψάχνεις με ψηλές μπαλιές και σέντρες το μοναδικό σου επιθετικό, όταν και αν τον βρεις. Δεν έχει καμία λογική αυτό, πέραν του ότι δεν δείχνει σοβαρή και καλή ομάδα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου τη Σουηδία, την πιο αδύναμη θεωρητικά ομάδα του ομίλου, η οποία βεβαίως έχει δύο πολύ μεγάλους επιθετικούς, τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Λάρσον.
Αν λοιπόν, με τη Σουηδία ο Ρεχάγκελ παρέταξε την ομάδα με πέντε αμυντικούς με τη Ρωσία και με την Ισπανία θα πρέπει να την παρατάξει με πολύ περισσότερους και αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει και άμεσα ν’ αλλάξει εν όψει του «τελικού» που έχει να δώσει η εθνική μας ομάδα με τη Ρωσία το Σάββατο και στον οποίο αν χάσει ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής στην Ελλάδα.
Ο Ρεχάγκελ ήταν πολύ ειλικρινής μετά το παιχνίδι και είπε πως αν παίξουμε και στα άλλα δύο παιχνίδια όπως με τη Σουηδία δεν έχουμε καμία τύχη. Ελπίδες πρόκρισης σαφώς υπάρχουν ακόμη και με νίκη επί της Ρωσίας το κλίμα αναστρέφεται και η πρόκριση παραμένει ανοιχτή, ειδικά αν η εξαιρετική όπως έδειξε προχθές Ισπανία που φαίνεται ικανή για πολύ ψηλά, κερδίσει τη Σουηδία.
Για να κερδίσει, όμως, η εθνική μας ομάδα τη Σουηδία, θα πρέπει να μην ξαναεμφανιστεί όπως προχθές. Μια εμφάνιση που όπως είπαμε δεν αρμόζει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν θέλουμε ακόμη να πιστέψουμε ότι αυτή που είδαμε προχθές είναι η εθνική Ελλάδας. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε (ακόμη) και δίνουμε μια παράταση στην ελπίδα.
(άρθρο από το GOAL NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: