Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗΣ

Ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από προχθές, με τους Πανέλληνες να περιμένουν φυσικά το αυριανό παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με τη Σουηδία, το πρώτο της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση, στο οποίο ενδεχόμενη νίκη ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προχθές με μια εκ των ομάδων που έπαιξαν στην πρεμιέρα να δείχνει ικανή για να φθάσει και πάλι ψηλά και να αποδίδει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη, η δεύτερη ομάδα που προέρχεται από την ίδια χερσόνησο και είναι στον όμιλό της εθνικής μας, είναι και αυτή ικανή να φθάσει ψηλά.
Ομιλούμε βεβαίως για την Πορτογαλία και την Ισπανία. Την Πορτογαλία που ήταν εξαιρετική στην πρεμιέρα του Euro και πέραν του ότι κέρδισε 2-0 την Τουρκία, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια ομάδα που στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έφθασε πολύ κοντά και άγγιξε το τρόπαιο, αλλά δεν το κέρδισε. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000 αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Γαλλία που το κατέκτησε και σε αυτό του 2004 που έγινε στο «σπίτι» της δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό την αρμάδα του Ρεχάγκελ, η οποία την κέρδισε, όπως συνέβη και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αυτή η Πορτογαλία, με έναν πολύ μεγάλο προπονητή όπως είναι ο Σκολάρι στον πάγκο της, είναι μια ομάδα με υψηλή τεχνική και έδειξε στην πρεμιέρα ικανή για διάκριση. Το ζητούμενο είναι αν θα έχει συνέχεια και αν εκτός από ικανή είναι και ώριμη ομάδα.
Η γειτόνισσα της Πορτογαλίας τώρα στην Ιβηρική χερσόνησο, η Ισπανία, η οποία είναι αντίπαλος της εθνικής μας ομάδα στον 4ο όμιλο, της διοργάνωσης, είναι θεωρητικά μια πολύ καλή ομάδα, η οποία κατά πολλούς είναι η καλύτερη Ισπανία όλων των εποχών και φυσικά ταξίδεψε για αυτό το Euro με πολλά όνειρά και προσδοκίες. Όλα αυτά, βεβαίως, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, διότι έως τώρα η Ισπανία δεν μπορεί να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο όλο της το ταλέντο και διακρίνεται για την αστάθεια στην απόδοσή της. Κατά τους Ισπανούς δημοσιογράφους που είναι εδώ, αυτή η Ισπανία που αν δει κάποιος το ρόστερ της μπορεί να διαθέτει και την πιο τεχνική μεσαία γραμμή της διοργάνωσης, έχει θεωρητικά την ομάδα για να διεκδικήσει ακόμη και το τρόπαιο, αλλά οι ίδιοι φοβούνται το μόνιμο φαινόμενο των τελευταίων ετών για αυτή την ομάδα, όπως εξηγούν, ότι δεν θα μπορέσει, δηλαδή και πάλι να διαχειριστεί το ότι είναι καλή ομάδα και ότι μπορεί να διακριθεί και θα επιστρέψει πρόωρα στο σπίτι της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: