Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας θεωρείται όπως και η χώρα, άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια ένας κοιμώμενος γίγαντας, ή μια αρκούδα σε χειμερία νάρκη μιας και μιλάμε για μια χώρα που αποκαλείται αρκούδα. Απόγονος της πάλαι ποτέ κραταιάς πολιτικά και στρατιωτικά ΕΣΣΔ η σημερινή Ρωσία, τείνει να γίνει ξανά ισχυρή και έως ενός σημείο του έχει καταφέρει, ενώ τείνει και να επιστρέψει στο ένδοξο αυτοκρατορικό της παρελθόν με την αναβάθμιση της πρωτεύουσας της τσαρικής Ρωσίας Αγίας Πετρούπολης να έχει σημειολογικό ενδιαφέρον και σημασία.
Απόγονος της πάλαι ποτέ ισχυρής ομάδας της Σοβιετικής Ενωσης είναι και η σημερινή εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και ανόδου στο παγκόσμιο στερέωμα και από τον Ιούλιο του 2006 που προσέλαβε προπονητή τον Ολλανδό Γκους Χίντιγκ, βρίσκεται σε φάση διαρκούς ανόδου και σταθεροποίησης. Σημειολογικό χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει και εδώ το ότι έξι ποδοσφαιριστές της προέρχονται από την ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την ομάδα της ανακάμπτουσας πρωτεύουσας της τσαρικής Ρωσίας.
Τη Ρωσία θα τη βρούμε απέναντί μας το άλλο Σάββατο στις 14 Ιουνίου και αν επαναφέρουμε στη μνήμη μας το τι πάθαμε στο περασμένο Euro από τους Ρώσους, σε συνδυασμό με το ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό. Πριν από τέσσερα χρόνια, στο Φάρο Λουλέ του πορτογαλικού νότου είχαμε ηττηθεί με 2-1 και είχαμε πάρει την πρόκριση τελικά στην επόμενη φάση, αλλά το είχαμε δεχθεί δύο γκολ μόνο οφειλόταν στην πολύ καλή απόδοση του Νικοπολίδη και την πολύ μεγάλη τύχη μας.
Σε αυτό το Euro θα βρούμε μπροστά μας μια Ρωσία που από το κέντρο και μπροστά είναι εξαιρετική και ταχύτατη και σίγουρα καλύτερη από την ομάδα του 2004. Με παίκτες που τρέχουν πολύ και που ξέρουν και καλή μπάλα και οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο. Θα βρούμε, όμως, μπροστά μας και μια Ρωσία με πολλά αμυντικά προβλήματα και κενά, στην οποία έκανε πολλές, μα πολλές φάσεις η Λιθουανία στο προχθεσινό φιλικό και μόνο στην ατυχία και την αστοχία των Λιθουανών οφείλεται το ότι σημείωσαν μόνο ένα γκολ, κάτι που στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι παραδέχθηκε και ο Γκους Χίντιγκ.
Εν κατακλείδι, η Ρωσία αμυντικά είναι διάτρητη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αλλά πάντα θέλει μεγάλη προσοχή. Οπως μεγάλη προσοχή θέλει και η αρκούδα όταν περί το Μάρτιο κάθε χρόνο ξυπνά από τη χειμερία νάρκη της και παρ΄ ότι όσο κοιμόταν τρεφόταν από το λίπος της, ξυπνά πεινασμένη και με μεγάλη όρεξη.
(Αρθρο απο το GOAL NEWS0

Δεν υπάρχουν σχόλια: